Bratsjbonanza!

Kashkashian_Print5SteveRiskind

Alle som er glad i bra bratsjspill bør glede seg til årets kammermusikkfestival. Ikke nok med at verdensstjernen Kim Kashkashian kommer, også årets festivalkomponist, Brett Dean, er en svært dyktig bratsjist og skal blant annet spille sin egen bratsjkonsert med TSO. Kim Kashkashian kjenner sikkert mange gjennom hennes utallige innspillinger på platemerket ECM, blant annet en innspilling med Jan Garbarek fra 2003. Kashkashian er av armensk herkomst, men har vokst opp i USA. Hun bor nå i Boston og er en svært ettertraktet pedagog ved New England Conservatory. Første sjanse å møte henne i Trondheim er nettopp som pedagog, hun skal ha en tretimers mesterklasse i Olavskvartalet onsdag ettermiddag. Som utøver blir hun sentral de siste festivaldagene: Schumann klaverkvintett i Logen (fredag), Brittens Lachrymae med TrondheimSolistene i Nidarosdomen (lørdag) og diverse kammermusikk på Avslutningskonserten (søndag).

Brett Dean får selvfølgelig mest oppmerksomhet som komponist, men det er verdt å merke seg hans kvaliteter som bratsjist også! Han skal spille sin egen solosonate allerede på Åpningskonserten, sin egen bratsjkonsert torsdag i Olavshallen og sin egen strykekvintett fredag i Logen. I tillegg skal han også spille musikk av et par andre komponister, som Britten og Bruch (han spiller altså ikke bare sin egen musikk…!).

CD-ANBEFALING
“Lacrymae” med Kim Kashkashian (ECM Records 1993) Dette er en fantastisk versjon av Brittenverket hun skal spille i Nidarosdomen lørdag.

Sigmund Tvete Vik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Powered by WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: