Mannen som synger LYST

dave5

For første gang presenterer Trondheim kammermusikkfestival en kontratenor på festivalen. Det er lett å la seg forbløffe over hvor fantastisk det er med en mann som synger så lyst!

David Hansen (f. 1981) synger like høyt som de feste kvinner. Australieren siktet også høyt på damefronten og fant kjærligheten i Norge. Kontratenoren skjønte ikke selv at han hadde et helt spesielt talent før han var femten år gammel da han ble fortalt at han var en kontratenor.

Kontratenor er det høyeste mannlige stemmeleiet, og ble mye brukt i eldre musikk fra renessansen og barokken. Kvinner fikk i lang tid ikke lov til å synge i den katolske kirken og derfor lot de gutter og menn synge de høyeste stemmene. Spesielt lovende gutter ble kastrert for å unngå stemmeskiftet, noe man heldigvis har sluttet med. I dag bruker man en spesiell sangteknikk for å trene opp stemmen til å synge lyst.

– For meg er det helt naturlig å synge høyt. Mange kontratenorer starter karrieren som tenor eller bass, mens jeg har vært kontratenor helt siden jeg kom i stemmeskiftet. Det er sånn jeg er, smiler Hansen.

VIL OVERRASKE TRØNDERNE
Under Trondheim kammermusikkfestival vil David Hansen underholde publikum med et svært bredt repertoar. – Jeg skal fremføre alt fra barokk-, romantisk-, moderne og til og med norsk musikk. Jeg gleder meg veldig til å oppleve Trondheim kammermusikkfestival. Det blir helt sikkert en spesiell uke for meg, sier Hansen som i august opplevde noe annet svært hyggelig og spesielt.

– Jeg kom til Oslo i 2007 for å synge Handel’s Giulio Cesare ved Den Norske Opera. Det var der jeg møtte min store kjærlighet, harpisten Ida Aubert Bang.

EN MORSOM OPPLEVELSE
Det er ikke mange kontratenorer i Norge og Hansen tror tilhørerne vil få en unik opplevelse under festivalen. – Jeg håper publikum vil like min måte å synge på. Å se og høre en kontratenor for første gang kan være et sjokk. Jeg reagerte selv med dempet latter. Jeg håper at publikum vil lene seg tilbake og nyte «kontratenoropplevelsen», avslutter David Hansen.

OPPLEV DAVID HANSEN PÅ:
• Åpningskonsert
• Franskaften
• Stemningsstund i Stiftsgården
• Veloverstått!
• Mesterklasse

Margit Åsarmoen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Powered by WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: